OVER STIJN

 
 

Stijn Van de Voorde werkt sinds 2000 voor Studio Brussel. Hij maakte en presenteerde programma's als Que Pasa, De Sample Minds, Belfort, Blok Party, De Eburonen, Kvraagetaan, Planet Of Sound, Been There, Done That en Sex, Drugs & Rock ’n Roll… Sinds 2012 zit hij naast Siska Schoeters in het ochtendprogramma ‘Siska Staat Op’ op Studio Brussel.

In 2011 kwam 'Listomania' uit, zijn eerste boek boordevol muzieklijstjes. In hetzelfde jaar trok Stijn samen met Otto-Jan Ham door de Vlaamse culturele centra met de theatershow 'Music Was My First Love and It Will Be My Last, Music of The Future and Music Of The Past'.

In 2013 / 2014 maakte Stijn voor Canvas twee reeksen van ‘Man Over Boek’, een televisieprogramma over boeken in alle maten en vormen. In het voorjaar van 2015 toerde hij met ‘Spijtig Van De Bomen’ succesvol door de Vlaamse culturele centra met een theatershow over de vreemdste boeken die ooit te koop werden aangeboden. In dezelfde periode was hij als Allesweter te zien in de dagelijkse talkshow van Bart Peeters en Siska Schoeters.

Sinds 2013 presenteert Stijn het (hoofd)podium van Rock Werchter.  Als dj begon hij lang geleden met De Afrekening en de 80-90-2000 party’s. Stijn speelde ook op andere exotische plaatsen als Lokerse Feesten, Crammerock, Suikerrock en Marktrock. Er wordt van Stijn gezegd dat hij ook aan de slag had kunnen gaan als professioneel danser, maar na een slepende knieblessure wil hij liever geen risico’s meer nemen…

In zijn wekelijkse column voor De Morgen geeft Stijn alle moderne kunstwerken een jaar lang een eerlijke kans.