Over Stijn

bg_transp.png

Stijn Van de Voorde werkt sinds 2000 voor Studio Brussel. Hij maakte en presenteerde programma's als Que Pasa, De Sample Minds, Belfort, Blok Party, De Eburonen, Kvraagetaan, Planet Of Sound, Been There, Done That en Sex, Drugs & Rock ’n Roll…In 2011 kwam Listomania uit, zijn eerste boek boordevol muzieklijstjes. In hetzelfde jaar trok Stijn samen met Otto-Jan Ham door de Vlaamse culturele centra met de theatershow Music Was My First Love and It Will Be My Last, Music of The Future and Music Of The Past.In 2013 en 2014 maakte Stijn voor Canvas twee reeksen van Man Over Boek, een televisieprogramma over boeken in alle maten en vormen. In het voorjaar van 2015 tourde hij met Spijtig Van De Bomen succesvol door de Vlaamse culturele centra met een theatershow over de vreemdste boeken die ooit te koop werden aangeboden. In 2016 trok hij opnieuw op tournee met een nieuwe voorstelling: Prachtig in zijn genre. Daarmee maakte hij een spreekbeurt over de artistieke grenzen van wonderbaarlijke mensen. Of hoe kunstenaars een ogenschijnlijk banaal werk zo groot kunnen krijgen dat het mythische proporties aanneemt en kopers er miljoenen voor willen neertellen.Toch blijft zijn liefde voor muziek nooit veraf. In de zomer van 2017 bracht hij de mini-docureeks California Love uit op VRT NU. Een muzikale roadtrip door Californië, op zoek naar de meest interessante plaatsen uit de muziekgeschiedenis. Van Compton tot San Quentin en van de Coloradowoestijn tot Malibu Beach. In het najaar kwam het vervolg, Great! Britain, een vierdelige reeks over wat het nu juist is dat Great Britain zo great maakt. Stijn was zo de eerste om een reeks exclusief online uit te brengen op VRT NU.

In april 2019 volgde een derde serie: Rock ’n Roll High School. Over iconische figuren en historische gebeurtenissen in de rockgeschiedenis. Met Thibault Christiaensen van Equal Idiots als compagnon de route.Sinds 2013 presenteert Stijn het (hoofd)podium van Rock Werchter. Als DJ begon hij lang geleden met Afrekening en 80-90-2000 party’s. Stijn speelde ook op andere exotische plaatsen als De Lokerse Feesten, Crammerock, Suikerrock, Marktrock, enz.

Er wordt van Stijn gezegd dat hij ook aan de slag had kunnen gaan als professioneel danser, maar na een slepende knieblessure wil hij liever geen risico’s meer nemen …